ČLÁNEK

Trenér Ocelářů Marek Malík o historicky prvním zisku zlata na President Cupu: „Jsme nesmírně rádi za první místo, ale hlavně za ten týmový projev”

08.08.2021 | Dominik Stošek

Po třech neúspěšných pokusech o zisk trofeje President Cupu to Ocelářům letos přeci jen vyšlo. Po skvělých výkonech ve skupině a vyřazovacích bojích si došli pro premiérové zlato bez jediné porážky. Hráči s drakem na prsou tak mohou slavit a společně s nimi také trenér Marek Malík, který se podělil o své pocity po vyhraném finálovém klání proti Spartě, ale také celém turnaji.

Jaké máte pocity po uhájení historicky prvního zlata Ocelářů na President Cupu?

„Pocity jsou fantastické. Jsme nesmírně rádi za první místo, ale hlavně za ten týmový projev. Kluci hráli sami za sebe, bojovali a plnili taktické věci, které jsme na začátku letní přípravy trénovali. Myslím si, že po celou dobu turnaje jsme hráli to, co jsme chtěli, a to hlavně agresivní a aktivní hokej. Přidanou hodnotou byla ještě obětavost kluků, blokování střel a bekčeking. Tyhle věci byly za nás excelentní. Ještě jednou gratulujeme klukům, moc se nám to líbilo. Pocity jsou úžasné.“

Co říkáte na výkon Adama Cedza, který se na turnaji potýkal s neuvěřitelnou herní formou?

„Nás ten jeho výkon nepřekvapuje, protože nejenom Adam je nadstandartní hráč v našem týmu. V této kategorii to bral na sebe, šlapalo mu to, byl jeden z lídrů kabiny. Máme tam ale víc takových hráčů. Na druhou stranu musíme taky pochválit kluky, kteří třeba nebyli tak bodově vidět, ale odvedli velké množství černé práce. Já bych strašně nerad, i když Adam hodně vyčníval, vyzdvihoval jednoho hráče. Musím vyzdvihnout celé mužstvo, protože každý odmakal to svoje a díky tomu teď můžeme slavit.“

Jak byste zhodnotil ten závěr finálového klání, po kterém došlo k potyčce mezi oběma týmy? Nebyla takovou menší kaňkou po tak výborném utkání?

„Já si myslím, že to nebylo až to horké, jak to vypadalo. Ty emoce tam byly, obě strany chtěly vyhrát. Společně s trenéry i rozhodčími jsme ale potom přispěli k tomu uklidnění. Kluci jsou potom roce, co pořádně nehráli, na ten hokej nabuzení. Musíme hrát čistě a férově, samozřejmě někdy se ale musíme postavit taky sami za sebe, ale nehledal bych v tom nějaké drama. Nakonec jsme si podali navzájem ruce, a tak by to mělo být."

Krátké zprávy