ČLÁNEK

Skvělý obrat ve druhé třetině znamená 9. místo pro Mountfield HK

07.08.2022 | Redakce

Zápas č. 22  •  ne 7.8.2022  •  08:30  •  Online přenos utkání  •  Videozáznam
Mountfield HK
4:2
( 0:1, 3:0, 1:1)
Slovan Bratislava
Mountfield HK: Petřík (Meišner) – Burda, Samek, Mráz, Černý, Janeček, Forejtek, J. Aschenbrenner – Bolehovský, Jón, Pavlík, Vítek, Voděracký, V. Aschenbrenner, Daníček, Hendrych, Jedlička, Bednář, Páleník, Frolík.
Slovan Bratislava: Panáček (Henriquez) – Fajnor, Chalmovský, Mlata, Rusznyák, Šramatý, Tomaškovič, Zrnčík – Antal, Bacigál, Bohoš – Čič, Hurtaj, Jánošík – Petráš, Saloň, Slovák – Šatan, Šurlák, Taliga – Vida
Branky a asistence: 22. Aschenbrenner (Vítek, Daníček), 27. Pavlík, 33. Jón (Hendrych), 43. Vítek (Daníček) – 11. Šatan (Milata, Šurlák), 45. Šramatý (Saloň)

Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.

Komentář

Mountfield HK bere díky velmi povedené druhé třetině, ve které zvrátili královehradečtí lvi nepříznivý stav, konečné deváté místo v turnaji.

Slovan začal zápas o umístění dobře. Bohoš se Saloněm mohli otevřít skóre, Petřík nebezpečí ve spolupráci se svou obranou zažehnal. Sklonit se musel až v 11. minutě, kdy se v mezikruží do střely položil Miroslav Šatan. Hradec Králové si na vyrovnání musel počkat až do druhé třetiny. To se v prakticky stejné situaci jako pár minut před ním Šatan ocitl Vojtěch Aschenbrenner - 1:1. No a když po chybě v obraně skvěle vyřešil přečíslení Dominik Pavlík, rázem utkání patřilo Mountfieldu HK. Bratislavským hráčům navíc v přesilově přidal další políček Jón.

V nastoleném tempu se pokračovalo i v posledním třetině utkání. Do ní navíc Mountfield vstoupil v početní převaze. Další branku z ní sice nevytěžil, hned po jejím uplynulí se ale prosadil Vítek -4:1. O dvě minuty později na modré čára natáhl Matěj Šramatý a ustanovil konečné skóre zápasu o 9. místo na turnaji.